BOW NieuwsFlits

De 22ste Oogstdag was weer een groot succes.

Klik HIER voor een video impressie

Met bijzondere dank aan de maker, Jan den Ouden !

PLOEGDAG IN LEUSDEN IN 2014.

Op zaterdag 12 april a.s. vindt op de Hoeve Groot Zandbrink weer de jaarlijkse ploegdag plaats. Het begint om 13.00 uur.

Op een akker nabij de prachtig gelegen boerderij vinden naast het ploegen een aantal andere activiteiten plaats, die om 14.00 uur starten.

In de eerste plaats wordt een ploegwedstrijd gehouden waaraan door deelnemers uit het gehele land wordt gestreden om de eerste prijs en waar het ouderwetse ploegwerk met paarden weer gestalte krijgt. Iedere ploeger krijgt een veld toegewezen en met diverse paardenrassen, in enkel- en tweespan en met verschillende ploegen wordt de strijd aangebonden. Er zal in twee groepen worden geploegd. De eerste groep start om 13.00 uur en de tweede groep om 14.00 uur.

Verder is op het erf van de boerderij  het startpunt van een wandeling in de omgeving van de Moorsterbeek die begint om 13.30 uur en verder zal er een  toelichting worden gegeven over de vele activiteiten  op en om het erf van Groot Zandbrink, waaronder een rondleiding langs de Oude Werktuigen

Ook zijn er kramen waar u Leusdense verenigingen zult tegenkomen, zoals de Historische Kring, de Knotploeg, de werkgroep Uilen en Zwaluwen etc. 

En dan niet te vergeten de aanwezigheid van knuffeldieren en de mogelijkheid om een ritje op de rug van een pony te maken.

Al met al is er sprake van een veelheid van bijzondere activiteiten in een prachtige omgeving. Wij nodigen u van harte uit om op uw vrije zaterdag te komen genieten van van deze bijzondere dag op Groot Zandbrink. 

 

Kijk op onze Foto's pagina voor de beelden van vorig jaar!!

Hierbij nog even de uitslag van de wedstrijden in 2013.

 

Deelnemer

Punten totaal

1.

Chris Olbach

42,5

2.

Herman Stoltenberg

42

3.

Eite Oosterveld

39,5

4.

Gerard Korten (2e ronde)

39

4.

Bert Bokkers

39

5.

Gerard Korten

38,5

5.

Jan Drost

38,5

6.

Fred Vis/Wim middelaar

35,5

7.

Landgoed Lockhorst

35

7.

Henri Karnebeek

35

8.

Derk Fokkens

33

De heer Chris Olbach nam naast de eerste prijs ook (een nieuwe) Wisselbeker mee naar huis. Deze wisselbeker biedt ruimte voor de winnaar van 12 ploegwedstrijden.

Wij hopen dan ook dat de deelnemers volgend jaar opnieuw de strijd aan willen gaan op Groot Zandbrink.

 

Klik HIER voor pers publicaties